Vilniaus kolegijos Veterinarinės medicinos katedroje vyko Vilniaus kolegijos veterinarijos klinikos, Veterinarinės medicinos katedros, Prancūzijos kompanijos Virbac  ir UAB „Respublikinis veterinarijos aprūpinimo centras“ organizuojamamas seminaras „Naujos technologijos dermatologijoje, kas svarbu taikant gydymą“. 2018 m. vasario 28 d. vykusiame seminare dalyvavo ne tik mūsų studentai ir darbuotojai, bet ir veterinarijos gydytojai iš kitų gydyklų, tokių kaip: UAB „ Vetpulsas“, UAB „Naujosios Vilnios veterinarijos gydykla“, IĮ „Ritos Žilinskienės veterinarijos gydykla“, UAB „Baušų ūkis“, UAB „Bioplanet veterinarijos klinika“, UAB  „Greitoji žirafa“.
Seminaro pranešėja Vytautė Matusevičienė dalyvius supažindino su gyvūnų odos pakitimais, sergant dermatitu. Pristatė priemones, kurios pagelbėja gydant dermatitą, taip pat pašarą, kuris padeda mažinti alergenus gyvūno organizme. Kadangi dermatito atsiradimo priežasčių ir jų rūšių yra kelios, reikia tikslingai paruošti pažeistą vietą ir tinkamomis priemonėmis pradėti ją gydyti. Pirmiausia yra pašalinami plaukai nuo dermatito pažeistos odos, ją nuvalant  dezinfekciniais tirpalais, tuomet oda patepama suspensija dermatito gydymui. Svarbu kiekvienam augintinio savininkui žinoti, jog jūsų gyvūnui sergant dermatitu tenka apsišarvuoti kantrybe ir procedūras kartoti per dieną du ar daugiau kartų. Odos ligos atsiranda greitai, tačiau norint, jog jūsų augintinis pasveiktų, reikia gydyti ilgai. Seminaro metu buvo akcentuojama, jog dermatito gydymo metu svarbiausia alergenus bei bakterijas, dėl kurių kaltės eigoje išsivysto dermatitas, mažinti tikslingai, pagal veterinarijos gydytojo nurodymus. Išorei naudoti specialius šampūnus, dezinfekcinius tirpalus (jais reikia pažeistą odą valyti kas kartą prieš tepant suspensija, kad oda būtų švari ir ant jos nebūtų jokių bakterijų), tuomet tepti suspensijomis, augintiniui pirkti specializuotą pašarą. Kiekvienas taisyklingai ir nuosekliai atliekamas veterinarijos gydytojo nurodymas tik  greičiau pagerina augintinio būklę.
Džiaugiamės, jog seminaro metu mūsų studentai galėjo pasiklausyti ne tik pranešėjos pasakojimų apie dažną odos  problemą – dermatitą, bet ir apie realius atvejus, pasitaikiusius mūsų svečių darbe. Visi dalyviai, kurie buvo užsiregistravę į seminarą, gavo Veterinarijos farmacijos asociacijos išduotus pažymėjimus. Esame dėkingi socialiniui partneriui UAB „Respublikinis veterinarijos aprūpinimo centras“ ir Prancūzijos kompanijai  Virbac  už suteiktas žinias mūsų studentams ir tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.

Veterinarinės medicinos katedra