Gydytojos specializacija yra įvairių gyvūnų ligų gydymas lazeriu. Pretekstas surengti tokius mokymus buvo tai, kad prieš keletą savaičių Vilniaus kolegijos Veterinarijos klinikos gydytojų disponuojamos medicininės įrangos arsenalą papildė gydymo lazeris „Laser Cube VET 2.0 Performance 30”.

Lazerio terapija yra saugi ir neinvazinė technologija, kuri panaudoja paties kūno atkuriamuosius procesus sutrikimui gydyti. Panašiai kaip fotosintezė augaluose, lazerio šviesos energija patenka per odą į ląstelės membraną inicijuodama procesą vadinamą fotobiostimuliacija. Šis procesas sustiprina natūralias organizmo regeneracines funkcijas, taip pat skatina endorfinų ir kolageno išsiskyrimą. Veikiama lazerio šviesos, pažeistoje kūno srityje normalizuojama kraujotaka, medžiagų apykaita, ląstelių dalijimasis bei vyksta detoksikacija. Taip atstatoma judėjimo funkcija, mažinama uždegimų rizika bei randų susidarymas. Didelės galios lazerio šviesa stimuliuoja visų tipų ląsteles – minkštųjų audinių, raiščių, kremzlių, nervų ir kaulų. Dėl šios priežasties ji efektyviai veikia didžiųjų sąnarių viduje ir kitose giliai ir/ar sunkiai pasiekiamose vietose net iki 6 cm gylio. Didelės galios t.y. iki 20w lazerio terapija yra gydymas, o ne simptomų mažinimas. „Laser Cube VET 2.0 Performance 30” unikali super-pulsinė technologija (ISP) suteikia iškart juntamą audinių gijimo ir skausmo mažinimo poveikį, kadangi pasiekia gilesnius sluoksnius, išvengiant odos perkaitimo. Ši lazerio  terapija mažina patinimus, skatina limfotaką, malšina skausmą, slopindama skausmo signalų patekimą į smegenis, gerina kraujotaką – pažeistoje zonoje pagreitina kapiliarų tinklo formavimąsi, taip greitinant žaizdų gijimą, gerina nervų regeneraciją.

Naujasis medicininis prietaisas ir gydytojos iš Italijos surengti mokymai reiškia, kad Vilniaus kolegijos Veterinarijos klinikos gydytojai savo pacientams teiks platesnio spektro kokybiškas medicinines paslaugas.